Skrotbiler

Vi modtager skrotbiler til miljøbehandling

Hos Esbjerg Produktforretning tager vi imod brugte og nedslidte biler med det formål at miljøbehandle dem. Vi påtager os ansvaret for korrekt bortskaffelse og genanvendelse af materialer fra bilerne, for at minimere miljøpåvirkningen. Det omfatter forsvarlig håndtering af farlige stoffer samt genbrug af jern, metal og andre materialer.

 

Går du med tanker om at skrotte din bil?

Når det drejer sig om skrotning af biler, er der oplysninger, som du bør være opmærksom på:

  • Kun ejeren kan skrotte bilen: Kun senest registrerede ejer i Motorregistret kan få udbetalt skrotningsgodtgørelse. Juridisk ejer er ikke det samme som senest registrerede ejer og får ikke udbetalt skrotningsgodtgørelse.
  • Fuldmagter accepteres ikke: Det er kun senest registrerede ejer i motorregistret der kan søge skrotningsgodtgørelse gennem sit MitID på Borger.dk
  • Skrotning af bil, som virksomhed: Biler registreret på CVR-nummer skal benytte hjemmesiden virk.dk for ansøgning om skrotningsgodtgørelse. Her skal du benytte MitID Erhverv for at oprette en ansøgning.

Når du vælger Esbjerg Produktforretning til at skrotte din bil, kan du forvente:

  • Skrotningsbeløb på kr. 2.200, -: Det refererer til det beløb, du vil modtage som kompensation for at skrotte din bil. Dog skal bilen være komplet og ikke mangle motor eller andet for at modtage det fulde beløb.
  • Pengene bliver overført til din konto af Miljøstyrelsen: Processen indebærer, at Miljøstyrelsen vil foretage en overførsel til din angivne bankkonto som en del af skrotningsprocessen. Dette vil tage et par dage JF: Borger.dk

For at lette processen for skrotning af biler, har vi brug for:

  • Skrotbilen og nøglen hertil.
  • Nummerpladen – hvis bilen ikke er afmeldt

 

Skrotbiler – pas på synsfristen!

Hvis din bil ikke kan klare et syn, og du har besluttet at skrotte den, så skal du være opmærksom på synsfristen, ellers kan det koste dig mindst én bøde på 2000 kr. JF: Færdselsstyrelsen.

Regler for skrotningspræmie

Hvis du ønsker at søge om skrotningsgodtgørelse for din bil, skal du logge på borger.dk med dit MitID, hvis du, som privat person vil skrotte din bil.

Skal du skrotte en bil, som er CVR registreret, skal du gå på virk.dk med dit Erhvervs MitID og søge skrotningsgodtgørelse.

Når du har ansøgt og valgt os som modtager af din bil, vil vi tage os af afmeldingen hos SKAT, så snart vi har modtaget bilen. Herefter får du en kvittering på afmelding og kvittering for modtagelse af bilen. Forsikring og vægtafgift vil herefter blive afmeldt automatisk. Vi sørger for at destruere pladerne og miljøbehandler bilen efter gældende lovgivning. Derudover sørger vi også for at bilen bliver klargjort til skrotning, så den kan blive genanvendt til nyt jern, metal mm.

Herefter vil Miljøstyrelsen udbetale 2.200 kr. til den sidst registrerede ejer. Vær opmærksom på, at der ikke udbetales godtgørelse, hvis bilen er afmeldt før d. 1. juli 2000, hvis den har en totalvægt over 3.500 kg, eller hvis den er indrettet til befordring af mere end 9 personer inkl. føreren.

Skulle du være fritaget for at have MitID, kan vi være behjælpelige med ansøgningen, men for at vi kan hjælpe dig, skal du medbringe dokumentation for fritagelses erklæring af MitID. Vi står til rådighed for at gøre processen så problemfri som muligt.

Har du spørgsmål til håndteringen af skrotbiler?

Vil du høre mere om, hvad du skal gøre for at få skrottet din bil, eller hvordan vi hos Esbjerg Produktforretning håndterer processen for skrotbiler, er du altid mere end velkommen til at kontakte os på 75 12 02 99, så står vi klar til at besvare dine spørgsmål.

 

Åbningstider

Mandag til Fredag 7.30 – 16.00

Vi køber udtjente biler samt jern og metalskrot fra private og virksomheder